parallax background

Honda FT500

WILD Magazin 252. – FMP Flat Track
2016-11-08
Alföldi Street Rod
2017-09-09
 

Der Motorradfahrer aus dem Alltag würde nicht mal ahnen, was alles in dieser FT500 versteckt ist.

V iszont egy motorépítő számára lehetőségek tárházát jelenti, hiszen az alapmodell annyira...khhmm, hogy is mondjam...szóval annyira egyszerű, hogy egy arra szakavatott szem végtelen lehetőséget lát belenyúlni a Honda mérnőkeinek munkájába! ... Tudom, tudom... mikor ezt a motort megálmodták még más volt a trend, az elvárás, de mondjuk ki, ez már abban az időben is csúnya volt!

„A szegedi Lowlander Cycles építőműhely is fantáziát látott ebben a típusban, és egy igényes, szemet gyönyörködtető végeredmény született!”

 

Első ránézésre nem látszik, hogy mennyi aprólékos munkával járt az építés - hiszen az összkép egy letisztult, egyszerű formát mutat -, viszont végig véve a munkálatokat, érezhető a ráfordított energia!

A lengővillába 6 cm lett betoldva, ami egy háromszög kerettel lett mere vítve. Misi szerint (Nagy Misis - az építő) nem az igénybevétel miatt, hanem a dizájn motiválta. Természetesen a hátsó lengéscsil lapítok is mentek a kukába, KONI rugóstagok kerültek a helyükre. Ezáltal az ülés magasság is emelkedett kicsit.

Egy bontásra szánt másik FT hátsó kereke került az elejébe, ami nem volt egyszerű mutatvány, ugyanis helyhiány mutatkozott...

Olvassa tovább a cikket a magazinban: