parallax background

Nevada Café – Aus der Stadt der Sonne

DUCATI Chamäleon
2018-06-07
Lowlander Cycles aus Szeged hat fesselte Österreich
2019-08-15
 

Man braucht ein Motorrad nicht unbedingt in Stücke schneiden und einen Wunder vollbringen um ein wirklich beeindruckenden Gesamteindruck zu bekommen

A Moto Guzzi Nevada 750 külsőleg igen leharcolt példányát Jani az édesapjától kapta meg, amikor az lecserélte a régi vasat. Népszerűségét jól tükrözi, hogy a kereskedésben, ahol állt, a kutyát sem érdekelte az olajban úszó motor. Ekkor döntött úgy Jani, hogy majd ő elmotorozgat vele. De a Guzzi állapota erre alkalmatlan volt, rendesen hozzá kellett nyúlni. Ha viszont már hozzányúlás, akkor a megvalósulás ne legyen az eredeti formában.

"A motor neve lehetne a Hajtómű. A blokk relatív nagy és a fémszínű elemként nagyon hangsúlyosan nyomja el a többi részletet."

 

Itt lépett be a képbe a szegedi Lowlander Cycles műhely.

Mivel ott kisebb átalakítást már csináltak az előző motorján, Jani megkérdezte tőlük, elvállalnák-e egy café racer építését. Orvostanhallgatóról van szó, és hát a szűkös keret miatt szó sem lehet egy kiállítá^szintű építésről. Tehát azt is tisztázták már az elején, hogy ilyen büdzséből nem lehet álom motort építeni.

Olvassa tovább a cikket a magazinban: